Fifty/Fifty i Silkeborg er åbnet

Så er udstillingen Fifty/Fifty åbnet i KunstCentret Silkeborg Bad! Det er nok den reneste og største udstilling af mine malerier jeg hidtil har vist – i hvert fald i ét rum. Fifty/Fifty - udstillingens plakatDe knap 200 kvadratmeter i Langsalen i Kurbygningen – KunstCentrets hovedbygning – er nu fyldt med store malerier og mindre collager. På gulvene har vi placeret tre montrer med eksempler på magasindesign, skriftdesign samt bøger/kataloger – alt sammen udvalgt for at vise den anden side af mit arbejde, den “brugsgrafiske”. Fælles for de grafiske eksempler er at der er en reference til malerierne/collagerne – enten fordi der er benyttet maleriske effekter eller teknikker i illustrationerne, eller fordi der har fundet en afsmitning sted fra billedkunsten til det grafiske. Det tydeligste eksempel på dét er nok i eksemplerne på skriftdesign – hvor flere af mine håndtegnede skrifttyper har direkte afsæt i bogstaver brugt i collagerne.

Det har været en utrolig positiv oplevelse at bygge udstillingen op – alle på Silkeborg Bad har været både hjælpsomme, effektive og utroligt imødekommende og søde i de fire dage vi har været gæster i huset. Både Lisbeth og jeg har følt det som en utrolig luksus at være på besøg. Tak til jer for det!

Herunder er nogle enkelte billeder fra udstillingen – som er åben til og med lørdag den 2. december.

Læs meget mere om udstillingen på www.pryds.com/silkeborg

“Det Svenske E”, på væggen til højre, er et af de nyeste værker på udstillingen. Det har fået titel efter en bogstav-kliché, som min ældste datter Eva Lone har fundet til mig i Sverige, og som er limet fast på lærredet.

Malerierne “Sales Force” og “Simone Does Her Hair” – samt en montre med bøger og kataloger.

I montren med bøger og kataloger anes i midten min bog”Pages of a Non-Existent Diary” der naturligvis kan købes i Silkeborg Bads fine butik, lige under udstillingen. Hvis ikke du har mulighed for at tage til Silkeborg kan den også købes her: pryds.com/pages

Fire malerier/collager i formatet 40×30 cm.

Lisbeth holder åbningstalen foran “Det Svenske E”. Foto: Eva Lone Tolstrup Pryds.

Foto: Eva Lone Tolstrup PrydsMasser af gode venner kom til ferniseringen – også langvejs fra. Her er det Claus og Jette, der tog turen fra Odder til Silkeborg, som får sig en snak med Lisbeth … Foto: Eva Lone Tolstrup Pryds.

“Den parfumerede afdeling” døbte Lisbeth hurtigt dette hjørne, hvor farverne spænder over lyserød, pastelgul og lilla. Afgrænset af dyb bordeaux-røde billeder til højre og det dybsorte til venstre.

Det store maleri “Gul Mur” er både det største og det ældste værk på udstillingen – fra 1987. Dvs der er 25 år mellem det og de nyeste på udstillingen – dels et par store malerier og fire mindre, alle malet i år. Bag skillevæggen med “Gul Mur” gemmer sig 12 specielle udstillingsplakater samt en fladskærm der viser tre små diasshows med fotos fra tidligere udstillingsprojekter.

Magasiner har jeg jo arbejdet med i mange år – i montren ses eksempler på forsider og opslag fra de tre jeg lige nu er involveret i produktionen og tilrettelægningen af: Berlingske Business Magasin (art director); SNDS Magazine (chefredaktør og art director); samt Håndarbejde Nu (art director). Desuden et enkelt opslag (“Six Simple Tricks to Keep Your Pencil Sharp”) udført til det amerikanske “Design Magazine”, udgivet af SND. I baggrunden “Venezia Viva” og “609-610”.

En af montrene viser udviklingen fra skitse til færdig font – eksemplificeret ved de tre skrifter TolleOne, FaceFont og Katalog. Alle tre (og mine andre skrifttyper) kan købes til installation på din computer fra fx myfonts.com, Agfa Monotype eller ITC Fonts. Find direkte links til fontene på pryds.com/type

Et kig gennem udstillingen. Helt nede for enden det næsten sorte maleri “H+T” – en slags hyldest til Antoni Tàpies, næsten fra før jeg vidste han eksisterede …

I den ene ende af langsalen er et lille hjørne med en skærm, hvor der i sløjfe kører tre små filmstumper – dels fra to tidligere udstillinger, dels en skrapt redigeret sekvens med mine collager fra serien “Girls! Girls! Girls!”. Her kan man hvile fødderne og lade billederne flyde forbi.


Plakatvæggen – eksempler på udstillingsplakater fra de helt tidlige forsøg med fire forskellige papirkvaliteter syet sammen og håndtrykt silketryk, til de nyere design til farveprinteren.

I den ene af tre grafiske montrer ses eksempler på bog- og katalogdesign – også her er udvalget fra 25 års produktion foretaget med fokus på en eller anden form for “kunstnerisk” udtryk i bogen eller kataloget.