Hjem » Blog » Velkommen til jule-kunst-bazar

Velkommen til jule-kunst-bazar

Både Tolstrup og Pryds deltager i år i julebazaren i Den gamle Stationsbygning i Espergærde – det tidligere Galleri Sonntag. Lisbeth primært med tekstile smykker og unika halskæder, Lars med collager i julegavestørrelse.

Udstillingen er ‘cash-and-carry’, så det er virkelig en god lejlighed til at finde noget at lægge under træet. På bazaren vises maleri, fotografi, skulptur, collage, smykker, tegninger, keramik og tekstilkunst af Jens Bredsdorf, Rory Botha, Ole Munk, Gertrud Oxenvad, Lars Pryds, Kirsten Skotte, Maj Ribergård, Vibe Ribergård og Lisbeth Tolstrup.

Der er fernisering lørdag den 1. december 2012 kl 14-16 – så kom drik et glas glögg og hils på udstillerne. Alle er velkomne!

Bazaren er herefter åben torsdag-søndag kl. 10-16 til og med den 21. december.
Espergærde gamle stationsbygning
Ved Stationen 1 A, 3060 Espergærde
Telefon 49 13 39 10

 

PRESSEINFORMATION om bazaren:

Invitation til jule-kunst-bazar i Den gamle Stationsbygning i Espergærde
Ni kunstnere og grafikere deltager i årets jule-kunst-bazar. Flere af dem har skiftet deres vante materialer ud og kastet sig ud i noget nyt.

Maj Ribergård og Ole Munk slår igen i år dørene op og byder indenfor i ventesalen frem til jul. Maj og Ole arbejder til daglig med kommunikationsdesign på deres fælles tegnestue i stationsbygningen, men i december arrangerer de kunstbazar i samarbejde med kolleger og kunstnervenner af huset.

Ole Munk deltager på bazaren med fotografier, Maj Ribergård med oliemalerier. Ole fortæller, at han i år har valgt ét enkelt motiv fra Espergærde i sine fotografier: ”Dette efterår har været usædvanlig smukt og farverigt i Danmark. Der har bestemt ikke manglet motiver. Alligevel har jeg valgt at nøjes med ét som udgangspunkt for mine bidrag til årets julebazar”.

Den svensk/sydafrikanske kunstner Rory Botha, som er fast tilknyttet bazar-holdet i stationsbygningen, sender en række af sine malerier til bazaren. ”Sidste år solgte vi stort set alle Rorys keramik-engle, men vi får altså ikke nye i år. Det bliver i stedet malerier, som jeg glæder mig meget til at se. Men vi kommer skam ikke til at mangle keramik”, fortæller Maj Ribergård.

”Vi har nemlig inviteret keramiker Gertrud Oxenvad. Gertrud medbringer de fineste små lerskulpturer, som er både fantasifulde og humoristiske”, fortæller Maj. Gertrud Oxenvad er medlem af Nordsjællandske Keramikere og Kunstrunden i Nordsjælland. Hun har udstillet på Annaborg i Hillerød, Farum Kulturcenter, Gjethuset Frederiksværk samt diverse kunstforeninger.

Grafikerne Kirsten Skotte og Vibe Ribergård har taget pause fra deres vante redskaber og materialer (Kirsten tegner til daglig på iPad, og Vibe er kendt for sine kraftfulde portrætter på karduspapir). I år har de to grafikere valgt at male på forskellige typer tekstiler, og de bidrager blandt andet til bazaren med håndkolorerede t-shirts.

Også tekstilkunstner Lisbeth Tolstrup kan vi møde på bazaren. Lisbeth arbejder ikke kun med tekstiler, hun laver også smykker: ”Jeg elsker garner i lækre kvaliteter som silke, uld og hør. Læg dertil en stigende interesse for håndlavede glasperler fra hele verden, og du har grundlaget for mine tekstile smykker. Jeg køber perler på alle mine rejser og eksperimenterer til stadighed med nye kombinationer af farver og detaljer”, fortæller hun.

Lars Pryds er en alsidig kunstner og grafiker. Han blander materialer, teknikker og motiver på sin helt egen ”prydske” facon. Sidste år bidrog Lars til bazaren med meget store malerier. I år kommer han med mindre værker. Forhåbentlig vil der så være flere af dem. Det vil også være muligt at købe hans seneste bogudgivelse ”Pages of a Non-Existent Diary”, som har fået fine anmeldelser.

Arkitekt og illustrator Jens Bredsdorff plejer at holde sig til de helt små formater. Om det er tilfældet i år, vides endnu ikke. Sikkert er det imidlertid, at også Jens afprøver nye materialer i år. Han har tidligere eksperimenteret med alt fra avispapir og tusch til akvarel og rene fine blyantstegninger. I år maler han med olie på lærred. Kom og se hans ”søstykker”.

Kom, kig, hils på os og smag et glas juleglögg!
Velkommen til fernisering lørdag den 1. december kl. 14-16.
Bazaren vil være åben hver uge fra torsdag til søndag kl. 10-16 til og med den 21. december.
Kom og gør et julegave-kup i Den gamle Stationsbygning, Ved Stationen 1 A, Espergærde – telefon 49 13 39 10.