Docken 2013 er åbnet

Docken2013_1276lowKøbenhavns kulturborgmester Pia Allerslev (V) var glad for at komme ind i varmen i dag på Kulturkajen Docken, hvor hun holdt åbningstalen for Kunst2100’s anden udstilling. Ikke kun, fordi der var bidende koldt udenfor dér ved vandet i Nordhavnen, men også på grund af de mange udstillede værker, som gør, at “man ikke kan undgå at blive varm i hjertet, varm i kinderne”, som hun formulerede det.

Pia Allerslev havde smuglæst i udstillingskataloget og havde også nået en runde på udstillingen inden talen. Hun fandt, at Kunst2100 har noget ganske unikt: “I er mangfoldige i en grad, man desværre ikke ser ret mange steder. Og så er I åbne, alle kan være med – bare man opfører sig ordentligt. Det er en fin lille detalje at få med,” sagde hun med henvisning til de yderst lempelige regler for optagelse som medlem i Kunst2100, som er omtalt i årets katalog.

Som tak for ordene fik Pia Allerslev – i stedet for en blomst eller en flaske vin – af Kunst2100’s formand, Anne-Lise Pragner, overrakt et eksemplar af Ulla Hansens bog “Fortællinger Digte Malerier” samt et eksemplar af min bog “Pages of a Non-Existent Diary”. Søndag kl. 14 fortæller jeg fra samme scene om bogens tilblivelse, og læser nogle ganske korte uddrag af bogen, der kan købes på udstillingen – endda til særpris.

Docken_1251lowInden borgmesteren officielt åbnede udstillingen, var der musikalsk underholdning med Rune Skov Thomasen på klaver, og Ulla Hansen, som udstiller på stand 17, læste en lille julehistorie fra bogen “Fortællinger Digte Malerier”, som udkom netop i dag. På billedet herover ses Ulla bag et par af Elna Christiansens bronceskulpturer, der er udstillet lige foran scenen.

Docken2013_1227lowHer er Lisbeths og min stand – en 10,80 m lang væg (3,60 m i højden) – i den lidt mørke ende af hallen. Heldigvis er der spotlamper, der oplyser det meste af pladsen, og vi har været forudseende nok til at medbringe primært lyse værker. Så vi er egentlig godt tilfredse med stand 42 og 43, selv om vi ikke har udsigt over Øresund. Til gengæld er det lige ved siden af baren 🙂 Efter at have delt dørskilt i snart 30 år deler vi også stand her, og har tilladt os at blande vores værker. Det gav lidt forvirring, da nogle af de første gæster ikke kunne få katalogets grundplan til at passe. På gensyn i Docken!

Udstillingen er åben søndag fra 11-17. Se mere info på www.kunst2100.dk