Planen er klar – til Filosoffen

Salig Asger Jorn sagde en gang noget i retning af, at “dét at lave en udstilling er som at lave et helt nyt billede”. Og nu begynder billedet for alvor at tegne sig til udstillingen i Filosoffen – efter nogle dage med indramning og roden rundt på lageret efter lige nøjagtig den rigtige kombination af malerier, collager og eksempler på grafisk design.

Skitsen til placering af værkerne på plantegningen af de tre smukke sale er næsten færdig-gennemarbejdet – og desværre er der ikke helt plads til så meget, som jeg havde regnet med. Men så bliver det forhåbentlig et stramt, veldisponeret udvalg, der kommer op at hænge. Her er et par smugkig på, hvad planen er, og hvad der er på vej til Odense.

Filosoffen_1194-low

Jeg havde egentlig tænkt mig at bygge en skala-model i pap af hele Filosoffen – men der var simpelthen ikke tid nok. Denne mini-udgave er dog næsten troværdig – her er det Store sal, der er tegnet i 1:100 (hver væg er ca. 11 meter lang). Det tredelte maleri i baggrunden på venstre væg er “Gul Mur” fra 1987; til venstre for det fire små malerier ved siden af “7F” fra 2009. Kom og se dem i virkeligheden!

Filosoffen_1190-low

Den samlede plan over Filosoffen, som jeg forestiller mig disponeringen (i hvert fald lige nu): Øverst til venstre er det Store sal, som rummer de store malerier og de farverige, frække collager; lige under den gule blyant Høje sal, som bliver holdt i sort-hvid – bl.a. med 24 blyantstegninger fra 1987, som aldrig har været udstillet før. Endelig nederst i billedet Lille sal,  som i ‘mine’ 14 dage bliver en grafiksal – her kommer nemlig et udvalg af de mange plakater, bøger og magasiner jeg har designet gennem årene – og tre plancher med originalmateriale fra udviklingen af mine sjove skrifter.

Filosoffen_1179

Plakater, magasinforsider og originale skitser til skriftdesign står klar sammen med malerier og collager. Og eftermiddagssolen kaster sit klare lys på det hele gennem de vinduer, som jeg heller ikke har tid til at pudse for tiden …