Så Docker vi med Kunst2100

Godt og vel et halvt hundrede kunstnere fra Østerbro indtager i weekenden Docken – på foreningen Kunst2100‘s anden udstilling i Københavns Hawaii. Nåja, det er mest udenfor, det ligner en badeferie; indenfor er der tale om store, rå beton-haller med masser af plads til malerier, skulpturer, tekstilkunst og smykker. Udover Kunst2100 har også kunstner-sammenslutningen Grønningen forelsket sig i denne herlige udstillingsmulighed, så vi skiftes til at være kunstens budbringere på Nordhavnen.

I modsætning til Grønningen er medlemskab af Kunst2100 åben for alle – blot skal man have et tilhørsforhold til Østerbro – og derfor er der på udstillingen noget for en hver smag og enhver pengepung, for nu at bruge en gammelkendt kliché. No offense – det er bare en anden foreningsmodel. På vores seneste udstilling lagde flere tusinde mennesker vejen forbi Docken, og det håber vi naturligvis på sker igen i denne weekend.

Se også: Disse Østerbrokunstnere udstiller i år 

Udover de mange stande med udstillinger er der flere gode ting på det officielle program. Der er musikalsk underholdning begge dage kl. 13; der er officiel åbningstale ved kulturborgmester Pia Allerslev (V) lørdag kl. 15; og der er hele to bogpræsentationer i cafeen – lørdag kl. 14 er det Ulla Hansen, der udgiver bogen “Fortællinger Digte Malerier”, søndag kl. 14 fortæller yours truely, Lars Pryds, om bogen “Pages of a Non-Existent Diary” og dens tilblivelse. Vel mødt til både det ene og det andet!

stand 42 og 43 (standoversigt og det komplette program kan ses på pryds.com/docken13 ) finder du os: Lisbeth og Lars. Med et velovervejet udpluk af nye værker og masser af information om, hvad der sker i vores virkelighed i 2013. Lisbeth har for eksempel netop færdiggjort en lille serie smukke og ret rå collager – herunder er et par af dem. Kom og se dem i virkeligheden. På glad gensyn!

Lisbeth Tolstrup: Collage, 2013. 25 x 25 cm. Lisbeth Tolstrup: Collage, 2013. 25 x 25 cm.Lisbeth Tolstrup: Collage, 2013. 25 x 25 cm.Lisbeth Tolstrup: Collage, 2013. 25 x 25 cm.