Lisbeth på censureret udstilling i Madrid

Lisbeth Tolstrup: "Egyptian Necklace", hæklet halskæde i uld, bladguld, lurex og guldknapper. Udstilles nu i Madrid.
Lisbeth Tolstrup: “Egyptian Necklace”, 2013. Hæklet halskæde i uld, bladguld, lurex og guldknapper. Halskæden kommer nu på udstilling i Madrid. Foto: Lars Pryds.

Lisbeth Tolstrup har fået et værk antaget på den internationale, censurerede smykkeudstilling “Suave 5”, der kan ses på Museo Nacional de Artes Decorativas i hjertet af den spanske hovedstad fra 30. maj til 30. juni i år.

Udstillingen viser tekstile smykker (“Suave” er spansk for “blød”), og Lisbeth deltager med en hæklet halskæde fremstillet i uld, bladguld, lurex og guldknapper.

Lisbeth Tolstrup er tekstilformgiver, journalist, kunstkritiker samt forfatter til og redaktør af flere bøger om tekstilkunst, bl.a. Tekstile udtryk – en introduktion, som kan bestilles her på pryds.com eller hos tex-antik.com. Hun har tidligere udstillet både herhjemme og i udlandet og er portrætteret i flere internationale bogværker om tekstilkunst, fx Carol K. Russels “Fiber Art Today” fra 2011.

I alt 44 kunstnere fra 19 lande er blevet udvalgt til at deltage i “Suave 5”, der, som navnet antyder, i år vises for femte gang og samtidig markerer 25 års jubilæet for den arrangerende forening, “Asociación de Creadores Textiles de Madrid”. Fra Danmark deltager, udover Lisbeth, Inger Inanna Weidema og Ninna Stryhn. Desuden udstiller 11 inviterede kunstnere på udstillingen, der efter Madrid fortsætter til Portugal.

Se samtlige udstillede værker på
http://www.creadorestextiles.org/suave5/suave5.html

Suave 5
Museo Nacional de Artes Decorativas
Montalbán 12, 28014 Madrid
30. maj – 30. juni 2013
Åben Tirs-lør 9.30-15; tors desuden 17-20; søn/hld 10-15.
Fri entré.