Ciffer-mystik

Billedpaedagogisk-Tidsskrift_9204-lo

Billedpædagogisk Tidsskrift – der udgives af Danmarks Billedkunstlærere – bringer i det aktuelle nummer (nr. 2, 2014), der har temaet ‘Grafisk design’, min artikel Ciffer-mystik – med undertitlen Noget om at bruge bogstaver, tegn og tal. I en flot opsætning over hele seks sider (illustrationerne er næsten i naturlig størrelse!) fortæller jeg om, hvordan hvordan man kan bruge skrift, tal og tegn i billeder, med udgangspunkt i egne collager og illustrationer.

Artiklens rubrik Ciffer-mystik er en ren foræring, givet til mig af en ferniseringsgæst i Jäger & Jansson Galleri i Lund, da jeg åbnede min første separatudstilling dér i begyndelsen af marts i år: Efter en lille snak om de mange bogstaver og tal i mine collager udbrød hun spontant: “Här finns vist lite ciffer-mystik!” Og ja, selv om jeg ikke havde tænkt sådan på det, så er det nok det, der går igen i mange af billederne: En mystisk, men dyb, kærlighed til de grafiske tegn, der nogle gange betyder noget og andre gange bare er det, de er – smukke tegn og former.

Billedpaedagogisk-Tidsskrift_9210-loHvis du vil læse artiklen i sin helhed: Køb eller tegn abonnement på Billedpædagogisk Tidsskrift, der udkommer fire gange årligt. Find mere information på danmarksbilledkunstlaerere.dk