Tre kunstoplevelser med fokus på collage

Her kommer lige tre hurtige bud på gode kunstoplevelser i København i dag. De findes inden for en for en afstand på 1,8 km, og da solen skinner kan man jo passende tage den på gåben.

 

Sven-Hauptmann_Collage-1968_47x39cmFørste stop: Museumsbygningen på Kastelsvej – hvor det i dag er sidste chance for at se den supersmukke og overraskende omfattende ophængning med værker af Sven Hauptmann (1911–1984). Hauptmann var collagens mester, men er noget overset i den danske kunsthistorie. Ifølge Museumsbygningens leder Banja Rathnov arbejdes der på udgivelsen af en samlet registrant/bog om Sven Hauptman. Dén glæder jeg mig til.

Læs min anmeldelse af udstillingen i Kunstavisen her:
Det betydningsløses lyriske eksistens

 

FUND-14-15-kvadratAndet stop: Galleri Lisse Bruun i Store Kongens Gade 99 – her udstiller jeg i al beskedenhed selv, og jeg er der faktisk i dag i hele åbningstiden, som er kl. 12–15. Så kom og få en sludder. Også her handler det om collager – titlen på udstillingen er “FUND 14-15”, og dén er dobbeltydig.

Se mere om udstillingen på www.pryds.com/fund-14-15

 

Kai Mailänder – i Galerie PiTredje stop: Galerie Pi i Borgergade 15D – der netop har åbnet “SPOR”, en fotoudstilling med tyske Kai Mailänder samt danske Lotte Agger og Mikkel Rundin Ørsted. De tre dekonstruerer det traditionelle fotografi og rekonstruerer det til værker i grænselandet mellem billedkunst og foto, uden at lægge skjul på den påførte manipulation med virkeligheden. Med andre ord – collager, her dog i det fotografiske hjørne.

Se mere på galeriepi.dk/aktuelt/