Hjem » Blog » Nye collager i to gallerier. Plus et par andre rigtig gode kunstoplevelser

Nye collager i to gallerier. Plus et par andre rigtig gode kunstoplevelser

De seneste par uger har min kalender været fyldt med gode oplevelser og bevægende begivenheder. Først så jeg den fine dokumentarfilm om Per Kirkeby, “Mand falder”, åbningsfilm ved CPH:DOX og eneste danske deltager i den store DOX:Award – og dagen efter havde jeg fornøjelsen af at interviewe filmens instruktør Anne Wivel. Min anmeldelse kan læses i den udgave af Kunstavisen, der udkommer 21. november, interviewet i december-nummeret.

Men allerede nu: Skynd dig ind og se den, når den turnerer over hele landet med DOXBIO – “Mand falder” er et smukt, givende og nænsomt velfortalt øjebliksportræt af en stor kunstner i en eksistentiel krise. Her er traileren:

Byens Hegn
Et par dage senere blev jeg sørme selv filmet – i en lille bitte film, hvori jeg anbefaler at stemme på Carl Krull’s udsmykning i konkurrencen om at vinde “Hegnspælen 2015” som det bedste projekt på Byens Hegn. Byens Hegn er de kunstneriske udsmykninger på de ellers meget lidt kønne, grønne plankeværk, som omkranser Metro-byggepladserne i København.

Der er tolv nominerede i år – og DU kan (indtil søndag den 15. nov.) stemme på din egen favorit her: m.dk. Min anbefaling af Krull’s “Seismic Wave” bliver vist ved prisoverrækkelsen i Kunstforeningen Gl. Strand den 18. november – men bare rolig: den varer kun ca. ét minut! Til gengæld er der både foredrag, Hotel Pro Forma og “knejpemusik” – det ligner en fest! Her er Krull’s værk i samspil med omgivelserne ved Sortedamssøen:

Set på afstand hen over Østerbrogade går Carl Krulls seismografiske tegning i dialog med både træer og stensætning i bybilledet. Foto: Lars Pryds
Set på afstand hen over Østerbrogade går Carl Krulls seismografiske tegning i dialog med både træer og stensætning i bybilledet. Foto: Lars Pryds

Collagerne – og de to gallerier
En tur til Kolding for at fejre min gamle fars 90 års fødselsdag omfattede også et smut indenfor hos Galleri Pagter for at aflevere fire nye collager til Orla Pagter, som nu altså har lidt flere værker på papir af mig på lager. Herunder er to af dem – som kan ses (og købes!) i galleriet, hvis man spørger efter dem. Aktuel udstilling er “Det åbne landskab”, med værker af Louise Gaarmann, Jens Overgaard Christensen og Jens Bohr.

Er du ikke i Kolding, men i København, kan du hos Galleri Lisse Bruun indtil 28. november se udstillingen “6 grafikere” med arbejder af Lone Villaume, Paule Ducourtial, Anette Juel, Søren E. Hansen, Henrik Bøegh og Svend Bruun. Og i baglokalet finder du stadig et lille udvalg af mine collager – deriblandt “Grey” (2015) som også ses herunder, allernederst.

Lars Pryds: "SLI", 2015. Acryl/Collage på papir 32,6 x 25,8 cm.
Lars Pryds: “SLI”, 2015. Acryl/Collage på papir 32,6 x 25,8 cm. (Courtesy of Galleri Pagter, Kolding).
Lars Pryds: "Three Arrows", 2015. Acryl/Collage på papir 31,8 x 25 cm.
Lars Pryds: “Three Arrows”, 2015. Acryl/Collage på papir 31,8 x 25 cm.. (Courtesy of Galleri Pagter, Kolding).
Lars Pryds: "Grey", 2015. Acryl/Collage på papir 32 x 24 cm.
Lars Pryds: “Grey”, 2015. Acryl/Collage på papir 32 x 24 cm. (Courtesy of Galleri Lisse Bruun, København).