Det store i det små

Alt for ofte falder vi for det storladne, det pompøse, eller bare det mest larmende. Det gælder både i kunst (tænk fx Damien Hirst), i hverdagsunderholdning (tænk X-faktor), i politik (tænk Donald Trump) og mange andre steder. Stort er godt, ingen tvivl om det, men en gang imellem skal vi også huske de mindre ting, som gør tilværelsen lidt sjovere, og som er nødvendige for at få det hele til at glide lidt lettere.

Sådan nogen laver jeg (også) en del af på tegnestuen. Småtryksager, illustrationer eller logoer, der ikke går over i historien som trendsættere, men som har en funktion, der er vigtig for et måske beskedent, men dedikeret publikum.

Her er et par eksempler, af vidt forskellig karakter:

Kunstavisen, Danmarks landsdækkende avis om dansk billedkunst, bestilte mig i efteråret til at kreere en profilannonce, der kunne signalere, hvad avisen handler om. Den er nu kommet på tryk – i det store årskatalog fra boesner, der forhandler professionelle kunstnerartikler. Annoncen blev en collage af fundne, udklippede og tredimensionelle bogstaver samt otte miniature-forsider af avisen:

Collage til image-annonce for Kunstavisen. Artwork/photo: Lars Pryds

 

Et andet godt samarbejde har jeg med Quarterly Analytics, en researchvirksomhed med fokus på it-outsourcing. Fire gange om året udgiver QA en kvartalsrapport, som jeg ombryder og designer (og samtidig lærer jeg en hel del om it-outsourcing, jeg ikke vidste i forvejen). Ind imellem er der også brug for små logoer til projekter eller arrangementer – og så får redaktøren og jeg lejlighed til at lege lidt med logoet. Her er det et par af de seneste, med det oprindelige, faste logo til sammenligning:

 

NewPub er et åbent forfatternetværk for selvudgivere og mindre forlag – et “netværk for videndeling mellem alle, som skriver eller har tilknytning til bogbranchen”. Newpub har, med stifter Karsten Pers’ utrættelige mellemkomst, truffet aftale med boghandlerkæden Arnold Busck om plads på hylderne til bogkort, der præsenterer selvudgiveres bøger. Bogkortet fylder kun lidt og giver mulighed for at præsentere mange gode bøger, som ikke ellers ville have fået plads på hylderne.

Sidste år designede jeg brodøsen Bettina Andersens bog Berusende Broderi. Nu kommer den på bogkort hos 30 boghandlere over hele landet – og jeg fik lov til at designe kortet for hende. Her er forside og bagside. Kig efter kortet, næste gang du er i Arnold Busck – og bestil den berusende bog:

Berusende-Broderi-bogkort

Det næste store i ‘småtingsafdelingen’ bliver nok design af en Tour-T-shirt til TEX-antik – Lisbeths antikvariat for håndarbejds- og tekstilbøger. Vi har nu hele seks stop i tour-planen for 2016, fra Tønder over Rødding til Bornholm og Skåne. Men mere om det senere.