Unika-bøger, igen igen

Lars Pryds: Forsiden af “Lately”, 2016.

.

Det er ved at være 30 år siden, jeg skruede min første unika-bog sammen. Mest som en skitsebog, men også som en fortættet billedfortælling – en af den slags, der bare bli’r til som et eksperiment, som en lille historie fortalt i materialer, sanseligt samlet i ét eksemplar.

I denne uge fik jeg – ikke mindst inspireret af den medvind, kunstnerbøger har for tiden, med storslåede udstillinger både i Diamanten og Museumsbygningen – lyst til at udforske dén disciplin igen. Så her er det seneste bog-værk fra ateljé Pryds: “Lately”, et par Eagles-strofer kalligraferet over 44 sider med en vaskeægte andefjerpen og kinesisk tusch. Og der er flere på vej! Nederst ses et opslag fra en af de ‘gamle’ bøger …

Læs også
1987 og 1990 Revisited, 2013

.

Lars Pryds: Opslag fra “Lately”, 2016. Håndskrevet bog, 21,6 x 15,4 cm. 44 sider + 4 sider ‘forsats’ og omslag. Omslagets indvendige sider er indfarvet med pink serigrafi-trykfarve for mere end 30 år siden.

.

Lars Pryds: Opslag fra “Skitser 1987-88” (s. 42-43). Unika-bog, collage og maleri, 27 x 20,2 cm. Fotos: Lars Pryds