Hjem » Blog » Oh, at være en linselus

Oh, at være en linselus

Udefra ser den ikke ud af så meget, måske, men Kunstnerboligen ART 56° i Hvide Sande er 50 effektivt udnyttede kvadratmeter, der både rummer bolig og sommeratelier for skiftende kunstnere. Trofaste Dolly (med svigerfars initialer på nummerpladen) holder parkeret i indkørslen.

 

Linselus“, kalder mit livs redaktør mig, efter at jeg er blevet filmet to gange inden for lidt over en uge. Begge gange i Hvide Sande – først til Holmsland Klits Turistforenings og ART 56°’s Facebook-sider (se filmen her), og i dag til TV MidtVest – som en af tre attraktioner, der præsenteres i en reportage fra sommerlandet torsdag 3. august.

Man er i det hele taget lidt en offentlig person, når man bor i Kunstnerboligen ART 56°. Der er store vinduer i tre af de fire vægge i hytten, så det er smart at rulle gardinet ned, hvis man går rundt i bar røv og viklers. (Dét gør jeg nu ikke så tit…sorry). De officielle åbningstider for kunstnerboligen er 12–16 søndag–torsdag, men hvis døren er åben derudover, smider man jo ikke ligefrem folk ud, hvis de kigger ind.

Den første uge har jeg haft små 100 besøgende – mange nysgerrige og lidt færre virkelig kunstinteresserede. Men dem, der tør spørge oprigtigt og nysgerrigt, kan man nemt få en god dialog med. Og det er ganske givende.

Og utroligt nok – på trods af alle “forstyrrelserne” og de gode snakke har jeg nået at færdiggøre tre store malerier, og et antal mindre collager er på vej. Altsammen med sigte mod udstillingen “Fail Until You Don’t“, der åbner i Galleri Art for Future lørdag den 5. august.

Herunder et par stemningsbilleder fra ‘hytten’. Se flere her.

Et af tre malerier i formatet 140 x 100 cm undervejs i processen.

 

Eksperimenter med lysindfald fra et ovenlysvindue er endt i foreløbig tre værker på kraftig Hahnemühle papir i samme størrelse som malerierne – 100 x 140 cm.

 

Arbejdsbord og malerier på væggene.

 

Søndag fik jeg besøg af tre meget høflige og super søde børn på mellem 4 og 6 år, som fik lov at lege med pensler og kunstnerfarve. Jeg tror faktisk de syntes, det var ret sjovt!

 

En rullebord med plads til malerbøtter og -pensler er fast inventar i kunstnerboligen, der har 13 forskellige kunstnere boende henover sommeren fra juni til november.

 

Udsigten fra en lille arbejdskrog mod vest – til de gamle fjordfiskeres redskabsskure, et enkelt moderne sommerhus i loyal, autentisk byggestil, øverste etage af Hvide Sande bibliotek samt en af de tre store vindmøller på stranden ud mod Vesterhavet, nord for sluserne.

 

I Tyskerhavnen har man – heldigvis – bevaret en stor del af det oprindelige miljø.

 

Og endelig to collager, færdiggjort i dag: “White Sands”, 18,7 x 14,1 cm, og “Special”, 18,1 x 14,9 cm. Acryl, kridt, blyant, collage på papir. Fotos: Lars Pryds