Hjem » Blog » Sølv i Årets Avisside

Sølv i Årets Avisside

Det er ved at være længe siden sidst, men den gamle ka’ sgu endnu: I går vandt Jyllands-Posten sølv for forsiden fra 18. december 2017, som jeg havde fornøjelsen af at have tegnet den bærende illustration til. Prisen blev givet af organisationen Danske Medier i den årlige konkurrence Årets Avisside. Om vinderforsiden, der ses herover, sagde juryen bl.a.:

“JP har begået en forside med al for høj decibel. Om man så må sige. Forsvarsministeriet havde tænkt sig at tillade nye kampfly at måtte larme mere end den tilladte grænseværdi. Vist ved et billede af lyd. Om det er lyden af et kampfly, ved vi ikke. Det ville være smukt ekstra lag, men idéen med at sammensætte en grafisk illustration af lyd med en illustration/ikon af et kampfly er rigtig, rigtig god. Det er smukt udført og velplaceret […] Illustrationen bærer hele siden. Fantastisk idé. Og virkelig godt udført.”

Til spørgsmålet i begyndelsen af motiveringen: Jo, naturligvis er det lyden af ikke bare “et kampfly”, men af en F35, der er afbildet, præcis som flyet også er silhuetten af den rigtige F35. Ikke noget med fake news her – selv en illustration vinder ved at være grundigt researchet!

Illustrationen blev til i tæt samarbejde med redigerende journalist Kent Kjersgaard-Hansen og efter idé af nyhedsgrafiker Agnete Holk, men blev faktisk tegnet og tilpasset på min tegnestue i Sakskøbing – på en søndagsvagt foran den knitrende ild i pejsen.

Jyllands-Posten var i øvrigt det mest vindende medie ved prisuddelingen, der fandt sted torsdag eftermiddag – hele seks indrammede diplomer kunne kulturredaktør Peter Rosendal slæbe med hjem til avisen, heraf to sølv og fire hæder. I alt 19 priser blev uddelt, heraf blot én i guld: til Politiken for en billedbåren fortælling over 14 sider fra de danske kyster. Sølv var der også til Politiken og til Nordjyske.

Juryen i årets konkurrence bestod af Marianne Bahl, Børsen, Henrik Birkvig, DMJX og Lea Korsgaard, Zetland.

Se alle vinderne og læs motiveringerne på danskemedier.dk