Filmiske fortællinger

William Kentridge etablerer scenen, skaber kulissen og styrer aktørerne med en instruktørs benhårde, visuelle fornemmelse. Handlingen er åben for fortolkning. – Omfattende og levende udstilling på Louisiana med den sydafrikanske kunstner, der fylder museets vestfløj. Det kræver god tid at fange alle William Kentridges tanker i flugten, men indstiller man sig på at “sidde tiden ud” i hver installation, belønnes man med både tankevækkende og humoristiske oplevelser.

Fra Kunstavisen nr. 03/2017

Læs more

Fernisering, kunstnerbøger, TB17 og Power Spots

Nyhedsbrev nr. 4, 2017 fra Tolstrup & Pryds
Tilmeld dig på www.pryds.com/news

Kære alle –

Nu ser det endelig ud, som om foråret er på vej! Det fejrer vi med en lille håndfuld glade nyheder, deriblandt en enkelt fernisering og et par arrangementer, det kunne være godt at få skrevet ind i kalenderen allerede nu.


Velkommen til fernisering på udstillingen BLÅ TIME
lørdag 1. april kl. 14.00–16.00
i Galleri Art for Future, Vigerslevvej 142, Valby.
Lars deltager, sammen med 22 andre af galleriets kunstnere, som til lejligheden har fundet de blå toner frem.
> art-for-future.com/bla-time.html


Billedkunstner Torben Søborg driver inspirerende artists-books.eu, en non-profit hjemmeside om kunstnerbøger. Her findes bl.a. imponerende 6.900 billeder af 1.860 kunstnerbøger, skabt af 314 kunstnere fra 66 lande. Torben Søborg, der selv primært arbejder med grafik og video, har netop føjet to af Lars’ bogværker til oversigten – se dem her:
> artists-books.eu/lars-pryds-books.htm


På tegnestuen har vi i den seneste tid – i tæt samarbejde med Dorte Kampp Kruse fra BIBLIOTEKET på Rentemestervej – arbejdet med forberedelserne til Tekstile Bogdage 2017. Og ja, sidste gang var der kun én bogdag, men i år har vi udover lørdagens Tekstile bogmarked et søndags-seminar om udgivelser i et tekstilt univers.
Download det foreløbige program som pdf her, eller følg med på Facebook – se link herunder. Og sæt to store krydser i kalenderen:

Lørdag–søndag 2.–3. september 2017.
BIBLIOTEKET, Rentemestervej 76, København NV.
> www.facebook.com/tekstilebogdage/


Lars’ maleri “Det Svenske E” hænger nu i Colorida Art Gallery i Portugals hovedstad Lissabon, sammen med seks malerier på 50×50 cm. Samtidig udstiller kunstnere fra Japan, Schweiz, Storbritannien og Ukraine.
> Se billeder fra udstillingen her: pryds.com/colorida


Endelig er Lars blevet inviteret med i projektet Power Spots, initieret af Bo Gorzelak Pedersen. Ti kunstnere skaber hver et værk med udgangspunkt i den amerikanske komponist Max Ridgways musik, inspireret af mystiske og ‘kraftfulde’ steder rundt om på kloden. Tid og sted for udstillingen er endnu ikke fastlagt, men du kan se hvilke ti kunstnere, der er med – og høre musikken på
> bogorzelakpedersen.dk


Og husk – TEX-antik er altid et besøg værd, hvis du er sulten efter en antikvarisk håndarbejds- eller tekstilbog – eller måske en god bog fra vores afdeling om design, grafik, foto, skulptur mm. Vi arbejder løbende på at holde de mange emnegrupper ajour og kan love jer, at der er godbidder på vej i de fleste af dem.

Mange hilsner fra
Lisbeth Tolstrup og Lars Pryds

På vej i Docken med Kunst2100

 

Årets udstilling med Kunst2100 finder sted i Docken i weekenden 18.–19. februar. Denne gang har jeg et enkelt maleri med, samt en 8–12 mindre collager. Her er en lille smagsprøve på, hvad jeg udstiller.

I alt 46 Østerbro-kunstnere udstiller. Se programmet her eller på kunst2100.dk

 

Projekt-skitse – hver udstiller får en væg på 360×360 cm. Her er (omtrent), hvordan min kommer til at se ud.

 

Et godt år for kunstnerbøgerne

Ved et årsskifte kan det give mening at kigge bagud på året der gik: Var der særlige tendenser, noget der stod stærkt? Set gennem tilbageskuelsens nypudsede briller markerede begrebet kunstnerbøger, på engelsk: Artist’s Books, sig markant i 2016. Fire store udstillinger kunne ses bare i København – én af dem er endda stadig åben for publikum. Fra Kunstavisen nr. 1, 2017

Læs more

Hvilken Pryds-udstilling skal du se i år?

Den trykte udgave af Lars Pryds’ udstillings-tour-plan udleveres på udvalgte udstillinger. Oversigten opdateres løbende på pryds.com/tour

 

Nu er kvantitet jo ikke altid et succeskriterium, men efter antallet af udstillinger i min kalender at dømme tegner det godt for 2017. Med otte aftaler i hus allerede nu bliver der ikke mange stille måneder på udstillingsfronten.

De fleste er gruppeudstillinger, men faktisk er det jo næsten det sjoveste – at komme ud at vise sit arbejde frem blandt gode kolleger. Den samlede oversigt – som naturligvis opdateres løbende, når der forhåbentlig træffes endnu flere aftaler – kan ses på pryds.com/tour

Den første udstilling åbner 1. februar – i Helligaandshuset, hvor de to kunstnergrupper K2 (fra København, dér er jeg medlem) og Art Phönix International (fra den tyske by Stuttgart) udveksler europæiske erfaringer under titlen DIALOGER. Herunder et enkelt af de fire malerier, jeg har med på udstillingen, samt udstillingens plakat, som jeg også har designet.

Forhåbentlig ses vi – enten på onsdag eller ved en af de øvrige udstillinger.

 

Lars Pryds: “The Window”, 2017. Maleri/collage på lærred, 50 x 50 cm. © Foto: Lars Pryds

 

Lars Pryds med plakaten for udstillingen “DIALOGER” med værker af medlemmer af kunstnersammenslutningerne K2 – Københavnske Kunstnere og Art Phönix International, Stuttgart, Tyskland, i Helligaandshuset, København, 1-12 februar 2017. Foto: Lisbeth Tolstrup