En kærlighedserklæring til det skjulte København

BOGANMELDELSE: "KBH Passion" er en ren kærlighedserklæring til København. Ikke til det København, vi kender fra Strøget, fortovscafeer eller cykelture i parkerne, men derimod til de ‘hemmelige’ steder, som kræver at man er både fræk og på kanten af det lovlige. Graffiti-maleren og fotografen Mix-Madsen har fulgt 22 københavnske undergrundskunstnere. Det er der kommet en flot fotobog ud af. (Fra Kunstavisen)

Læs more

Artist’s Book: Den fyr er djævelen selv

Lars Pryds: “Den fyr er djævlen selv”, 2017. Håndlavet bog, 18,1 x 113,3 cm. 16 sider + omslag. Upagineret. Foto: Lars Pryds

 

Den fyr er djævlen selv er en tegneserie (næsten) uden tegninger. Bogen er bygget over 16 sider fra en gammel tegneseriebog i sort/hvid, hvor siderne er overmalet med sort acrylfarve, så kun taleboblerne er tilbage. Der opstår en helt ny fortælling, når de spredte udsagn sammensættes i ny rækkefølge. Midteropslaget præsenterer den mandlige og den kvindelige hovedperson i næsten spejlet halvprofil – som de eneste tegninger, der er overleveret fra originalen.

Lars Pryds: “Den fyr er djævlen selv”, 2017. Side 1.

 

Lars Pryds: “Den fyr er djævlen selv”, 2017. Side 6+7.

 

Lars Pryds: “Den fyr er djævlen selv”, 2017. Side 8+9. Fotos: Lars Pryds

 

Design i Journalisten

Hvor er det herligt at se, at design-området nyder fremme i Dansk Journalistforbunds fagblad Journalisten – både på print og online. Lige nu topper to anmeldelser med grafisk fokus listen over anmeldte bøger på journalisten.dk:

Øverst ligger, i al beskedenhed, min egen anmeldelse af The typography idea book – “en delikat lille sag, som det næsten er umuligt ikke at blive inspireret af”, som jeg blandt andet skriver under overskriften “Typografisk dessert“.

Lige nedenunder, publiceret to minutter tidligere, er Martin Kirchgässners anmeldelse af et nyt magasin, Konspiration, som leverer en cocktail af “opsigtsvækkende god læsning med interessante vinkler – [og] utroligt ringe formidling af politisk aktivisme”.

God fornøjelse med læsningen, både af bøger, magasiner og ikke mindst – Journalisten. Er du medlem af DJ, har du allerede fået den trykte udgave leveret i postkassen – ellers: find bladet på biblioteket – eller læs det her!