Lars Pryds udstiller i Galleri Ewald, Stege

Velkommen til fernisering i Galleri Ewald
Søndag 29. april kl. 13-15.
Maler og grafiker Lars Pryds, Sakskøbing, udstiller maleri og collage – bl.a. en helt ny serie arbejder på papir med stumper af plakater fundet i den tyske by Sindelfingen i begyndelsen af marts (et par af dem kan ses herunder). På udstillingen vises også malerier i både stort format (op til 140 x 200 cm) og mindre arbejder på lærred.

Galleri Ewald, der drives af Camilla Bøggild og Peder Ewald Hansen, er beliggende naturskønt med udsigt over Stege Nor – nøjagtig midt på Møn.
Udstillingen kan ses allerede fra Store Bededag 27. april til og med 29. maj 2018.

På gensyn!

Galleri Ewald, Søndersognsvej 101, 4780 Stege, Møn, galleri-ewald.dk
Åben torsdag-søndag 11-17 eller efter aftale på tlf. 26 72 26 00.

Lars Pryds: “Unst”, 2018. Collage på papir, 32,2 x 25,4 cm. Foto: Lars Pryds

 

Lars Pryds: “Untitled (5)”, 2018. Collage på papir, 33 x 26 cm. Foto: Lars Pryds

 

Lars Pryds: “Duesøm”, 2016. Maleri/collage på lærred, 50 x 50 cm. Foto: Lars Pryds

 

Lars Pryds: “7F”, 2009. Akryl, lak, kridt, collage på lærred, 140 x 200 cm. Foto: Lars Pryds

Sølv i Årets Avisside

Det er ved at være længe siden sidst, men den gamle ka’ sgu endnu: I går vandt Jyllands-Posten sølv for forsiden fra 18. december 2017, som jeg havde fornøjelsen af at have tegnet den bærende illustration til. Prisen blev givet af organisationen Danske Medier i den årlige konkurrence Årets Avisside. Om vinderforsiden, der ses herover, sagde juryen bl.a.:

“JP har begået en forside med al for høj decibel. Om man så må sige. Forsvarsministeriet havde tænkt sig at tillade nye kampfly at måtte larme mere end den tilladte grænseværdi. Vist ved et billede af lyd. Om det er lyden af et kampfly, ved vi ikke. Det ville være smukt ekstra lag, men idéen med at sammensætte en grafisk illustration af lyd med en illustration/ikon af et kampfly er rigtig, rigtig god. Det er smukt udført og velplaceret […] Illustrationen bærer hele siden. Fantastisk idé. Og virkelig godt udført.”

Til spørgsmålet i begyndelsen af motiveringen: Jo, naturligvis er det lyden af ikke bare “et kampfly”, men af en F35, der er afbildet, præcis som flyet også er silhuetten af den rigtige F35. Ikke noget med fake news her – selv en illustration vinder ved at være grundigt researchet!

Illustrationen blev til i tæt samarbejde med redigerende journalist Kent Kjersgaard-Hansen og efter idé af nyhedsgrafiker Agnete Holk, men blev faktisk tegnet og tilpasset på min tegnestue i Sakskøbing – på en søndagsvagt foran den knitrende ild i pejsen.

Jyllands-Posten var i øvrigt det mest vindende medie ved prisuddelingen, der fandt sted torsdag eftermiddag – hele seks indrammede diplomer kunne kulturredaktør Peter Rosendal slæbe med hjem til avisen, heraf to sølv og fire hæder. I alt 19 priser blev uddelt, heraf blot én i guld: til Politiken for en billedbåren fortælling over 14 sider fra de danske kyster. Sølv var der også til Politiken og til Nordjyske.

Juryen i årets konkurrence bestod af Marianne Bahl, Børsen, Henrik Birkvig, DMJX og Lea Korsgaard, Zetland.

Se alle vinderne og læs motiveringerne på danskemedier.dk

To bestyrelsesposter, plakater til udstillinger, nye collager og en strikkebog sendt til tryk. Plus det løse

Visuelt Forums nye bestyrelse fra marts 2018. Foto: Wouter van Dam.

Huuh, jeg synes godt nok marts og april har været et par hektiske måneder so far. I marts blev jeg valgt ind i hele to bestyrelser – først i Visuelt Forum, en specialgruppe for visuelle formidlere under Dansk Journalistforbund, og 11 dage senere i Københavnsafdelingen af Forening for Boghaandværk, den stolte forening, der blev stiftet i 1888 til formål at udbrede kendskab i bogens fremstilling samt at fremme kvaliteten med hensyn til form, funktion og udførelse.

To foreninger, jeg har været medlem af i årevis – hvor mange fortaber sig i min hukommelse, og det er fra før alt blev registreret af Facebook. Jeg håber, jeg kan være med til at give lidt tilbage til den branche og den faglighed, jeg har været så optaget af altid.

I marts trodsede billedhugger Malene Bjelke og jeg snestormen og kørte en Ford Transit fyldt med billeder og skulpturer ned gennem Tyskland for at repræsentere K2 – Københavnske Kunstnere på kunstmessen ARTe i Sindelfingen, nede ved siden af Stuttgart. K2 hviler dog ikke på de tyske laurbær – vi er i fuld gang med at forberede næste projekt – udstilling i Galleri Rasch på Bornholm. Her er en af plakaterne (for der er to) for udstillingen. Fernisering 14. maj i Rønne.

En anden udstilling er dog åbnet inden da: min separatudstilling #1 i mit nye lokalområde – hos det smukt beliggende Galleri Ewald, med udsigt over Stege Nor lige dér midt på Møn. Her er der fernisering søndag den 29. april, men udstillingen er åben allerede fra Store Bededag den 27. Hos Ewald bliver udstillingen bygget op af malerier i stort format samt en serie helt nye collager – blandt andet med materiale bragt med hjem fra Tyskland i marts. Her er tre af dem:

Den tredje ø i forårets kalender er Masnedø – hvor jeg også har fornøjelsen at have designet plakaten til den traditionsrige Sommerudstillingen, ud fra et af mine malerier. Jeg er gæsteudstiller, og glæder mig til at være med i fortet. Plakaten? Den får I at se senere, der er to udkast i spil, og det er ikke besluttet om det bliver den ene eller den anden. Men udstillingen åbner 28. juni.

Og nåja – så var det alt det andet mindst lige så vigtige: Har sendt årets første numre af både JOURNALEN, DL magasinet og Quarterly Analytics til tryk – og ikke mindst Forlaget på Tredjes næste bog: Lita Rosing-Schows Strik fra Verdens Tag – som udkommer den 5. maj i Knitwork Kitshop på Østerbro, vores gamle ‘hood. Se mere om dét på fp3.dk

Og husk – årets udstillinger listes på pryds.com/tour18.
Jeg håber, vi ses derude!