Hjem » Blog

Hvilken Pryds-udstilling skal du se i 2023?

2022 er ved at være gået, og det er en god grund til at se frem mod næste år. Der er allerede en række udstillingsaftaler i hus – og flere på vej! Her er nogle pluk fra den foreløbige tour-plan.

Vil du have personlig invitation til hver enkelt fernisering? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.


Trappegalleriet, Nakskov:
“Facetter” – nye værker af Lisbeth og Lars

4. marts – 22. april: Årets første udstilling bliver i Nakskov, hvor Lisbeth og jeg udstiller i det charmerende Trappegalleriet, der drives af kunstnerparret Kit Kjærbye og Ole Holm. Galleriet i Kattesundet er i to etager, der naturligvis forbindes af – en trappe. Lisbeth og jeg skaber nye værker direkte til udstillingen, og der er både vinsmagning, bogcafé og kunstsalon undervejs. “Facetter” er en foreløbig arbejdstitel, men den er da ikke så dum?


Velkommen til fernisering lørdag 4. marts kl. 11-14
Derefter er udstillingen åben til og med 22. april, fredage kl. 15-18 og lørdage kl. 11-14 – samt efter aftale på tlf. 23 36 44 85 (Ole) eller 21 40 68 89 (Kit)

Særarrangementer:
Lørdag 8. april: Bogcafé
Lørdag 22. april: Finnissage og Kunstdialog

Se mere på pryds.com/facetter


Kvindestemmer:
12 års postkort i Hotel Cecil

11. marts: I forbindelse med Årets Kvindestemmer-arrangement viser vi en mini-udstilling med de postkort, jeg siden 2010 har haft fornøjelsen af hvert år at kreere en collage til som invitation til den traditionsrige dag med litterær, musikalsk og kunstneriske indslag i Hotel Cecil (og tilbage fra stedet hed Jazzhouse). Lisbeth er som sædvanlig dagens konferencier, og i år viser vi altså også alle kortene PLUS originalerne, hvor de er bevaret.


Program for Kvindestemmer 2023 kan downloades som pdf her: Kvindestemmer2023-programmet
Hotel Cecil, Niels Hemmingsensgade 10, 1153 København K


Lars Pryds: "Blomster-Bra", 2016. Acryl mm på lærred, 140 x 100 cm.

PRIMUS, Hinnerup Kulturhus:
100 kunstnere, 100 blomster

6. april – 26. maj:  Kunstnergruppen PRIMUS har gennem mange år holdt påskeudstilling i Uhresalen i Hinnerup Kulturhus. I år har gruppen inviteret kunstnere fra hele landet til at gøre årets udstilling helt speciel: I alt 100 kunstnere udstiller 100 blomster – én hver, forstås. Jeg er inviteret og glæder mig til endelig at kunne kalde mig “blomstermaler” for alvor. Første gang jeg forsøgte mig med blomster som motiv var i maleriet “Blomster-Bra” fra 2016 (se herover) – men jeg tør ikke garantere, at der også vil være en BH involveret i det nye billede til udstillingen i Hinnerup.


Hinnerup Bibliotek & Kulturhus, Skovvej 18, 8382 Hinnerup
Udstillingsperiode: 6. april – 26. maj.
Fernisering: Skærtorsdag 6. april kl. 14-17


Læs mere om udstillingen her


Collection Grafik i Koldings ældste hus

21. april – 14. maj: Kolding Kunstforening udstiller min grafiksamling, som første gang kunne ses i august/september 2021 i forbindelse med Åbne Atelierdøre Guldborgsund. I Kolding vises udstillingen i Det gamle Borgerhus, som er Koldings ældste bevarede hus – opført i 1589, efter at store dele af det centrale Kolding nedbrændte 8. maj 1583. Det bliver en stor fornøjelse at “vende hjem” til min fødeby – og så med en udstilling, der betyder så meget for mig personligt. I samlingen er der blandt andet værker af en anden mere kendt Kolding-kunstner, nemlig Erling Jørgensen.

 
Fernisering
fredag 21. april kl. 16-18.
Udstillingen slutter søndag den 14. maj.
Åben tirsdag-fredag kl. 13-17, lørdag, søn-  og helligdage kl. 11-15.
Læs mere på pryds.com/collection


Masnedøfort:
Sommerudstillingen MSØ23

24. juni – 6. august: Både Lisbeth og jeg er med igen, når den 26. Sommerudstilling åbner i det helt specielle kasematterede betonfort på Masnedø. Ret imponerende, faktisk, at en kunstnerdrevet udstilling har holdt stand i så mange år og kun måtte springe over i 2020 på grund af coronaen. Og ja, mange kommer også for at se det unikke fort, men overraskes hver gang af både mangfoldigheden og kvaliteten af det, der udstilles. Stueetagen fyldes op med kunst af foreningens faste medlemmer, mens førstesalen som vanligt huser en særudstilling, der i 2023 har fokus på tekstilkunst, primært i form af vævede værker.

Klik på billedet herover og se en lille film fra udstillingen i 2021 – og HUSK at slå lyden til, så du får forfatter Helle Bertrams fine tekst med.


Fernisering: Lørdag 24. juni
Udstillingsperiode: 24. juni – 6. august
Åbent: tirsdag-søndag kl. 12-17


 

VINGESUS – Det blå Tårn
i Bønnelyches Pakhus for fjerde gang

8. juli – 6. august (forventet periode): Kunstnersammenslutningen Det blå Tårns fjerde udstilling i det smukke, rustikke Bønnelyches Pakhus kommer til at handle om LUFT. Den endelige titel er endnu ikke fastlagt, men efter Inferno, Højvande og Erosion er vi nået til det sidste af de fire elementer – så vi kommer uundgåeligt op at svæve i de højere luftlag, når vi hen på sommeren indtager pakhusets tre etager. En overgang frygtede vi, at det ikke ville kunne lade sig gøre at vise vore værker i Bønnelyches Pakhus i 2023, men det stort anlagte projekt Art Barns Lolland overtager først huset, når vi har lukket årets udstilling. Hvad der så sker i 2024, vil tiden vise.


Læs mere om Det bå Tårn på www.det-blaa-taarn.dk


Project Babel: Dansk grafik i Finland

14. december 2023 – 14. januar 2024: Grafikværkstedet Studio Ratamo i den finske by Jyväskylä har inviteret grafiske værksteder til at deltage i Project Babel – et fællesværk  med udgangspunkt i Pieter Bruegel den ældres maleri “Babelstårnet“. Vi har koordineret deltagelsen af i alt 14 danske kunstnere i projektet, hvor grafiske enkeltværker fra kunstnere over hele verden samles og udstilles i Galleria Ratamo i Jyväskylä og efterfølgende indlemmes i samlingen på byens kunstmuseum.

“Vores” 14 deltagere er: Allan Axelsen, Charlotte Binau, Christie Munck, Claudio Bannwart, Espen Brandt-Møller, Eva Carstensen, Gina Hedegaard Nielsen, Inga Vestergaard Sørensen, Karen Brandt, Lars Pryds, Lisbeth Tolstrup, Mette Rix, Palle Rud Christoffersen, Parul Modha.
I alt er der tilmeldt 335 grafikere fra 19 lande, repræsenteret gennem 40  værksteder.


Læs mere om projektet på pryds.com/babel – eller på Project Babels hjemmeside, der løbende opdateres med info.


Bliv inviteret direkte:

OBS: Denne oversigt opdateres, når der kommer nye udstillingsaftaler i hus. Men hvis du vil have en personlig invitation til hver enkelt fernisering, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

På gensyn i 2023 –
mange hilsner fra Lars

Et maleri bliver til

.

“Hvor længe er du om at male et maleri?” bliver jeg – og sikkert alle andre malere – ofte spurgt. Jeg plejer at svare, at det tager omkring 40 år, så længe er det siden jeg begyndte at lave billeder. Men det er jo i virkeligheden et umuligt spørgsmål, for det er umuligt at måle. Heldigvis.

Ikke nær så tit (og dét kan undre, for det er da meget mere interessant)  bliver jeg spurgt, hvordan jeg maler mine billeder. Det er jo en ny måde for hvert billede, så det er næsten lige så svært at svare på. Men også kun næsten – for der indgår jo både processer, der er uforklarlige, og så nogle, der er helt håndgribelige.

I denne lille film kan man se nogle (ganske få) af de mange trin, der blev taget under tilblivelsen af maleriet “Hedy et la Petite Fille de la Mer”, som i øjeblikket og til og med 30. oktober 2021 kan ses i PAKHUSgalleriet i Nykøbing Sjælland, på Kunstnersammenslutningen Det blå Tårns udstilling “Højvande”.

.

Fra udstillingen “Højvande” med Kunstnersammenslutningen Det blå Tårn, PAKHUSgalleriet Nykøbing Sj. 9-30 oktober 2021. Marmorskulpturer af Lisbeth Krag Olsen foran mine malerier og collager. “Hedy et la Petite Fille de la Mer” hænger i midten på væggen til venstre. Foto: Lars Pryds