Grafisk design

prydstop3_1100x300

Hej, jeg er Lars: grafisk designer og billedkunstner. Jeg er uddannet Master i Design fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering 2011-13 og desuden tegner/grafiker fra Kunsthåndværkerskolen (nu: Designskolen) i Kolding 1983-87.

Jeg har mere end 25 års erfaring med redaktionel formidling og grafisk design, dels fra ansættelser på danske dagblade og magasiner som Jyllands-Posten, 24timer, Ingeniøren og Berlingske, dels fra egen tegnestue og forlag, etableret 1987 i samarbejde med min kone, journalist og kunsthistoriker Lisbeth Tolstrup. Jeg har vundet adskillige internationale designpriser og er biograferet i Weilbachs Kunstnerleksikon.
Se udvidet Curiculum Vitae her

Hyr mig
Jeg går gerne i dialog om at løse lige netop din grafiske opgave, hvad enten den handler om bøger, magasiner, identitet, illustration, brochurer, opsætning af din WordPress blog – eller noget helt andet.
Kontakt mig her

Herunder kan du se eksempler på tidligere opgaver.

 


Bøger og kataloger
Jeg elsker bøger – og tror på, at papiret ikke dør lige foreløbig. Jeg har haft fornøjelsen af at designe en lang række både bøger og kataloger, oftest som en ‘samlet pakke’ – dvs. omslagsdesign, tilrettelæggelse, redigering og ombrydning af indmad, samt håndtering af prepress og den tryktekniske produktion. Mange har vi selv udgivet på Forlaget på Tredje. Se flere eksempler på tolstruppryds.com/boger/


 

Magasiner
Forskellige magasiner har forskellige udtryk – både på de indvendige sider, men ikke mindst på forsiden, som jo er det første, læseren ser. Quarterly Analytics er en højt specialiseret kvartalsrapport om it-outsourcing og signalerer derfor en næsten klinisk præcision på forsiden. DLmagasinet henvender sig til medlemmerne i DL, Danmarks Lægesekretærer, og har derfor typisk billeder af aktive medlemmer på forsiden. Håndarbejde Nu redigerede og producerede vi på tegnestuen for Danmarks Håndarbejdslærerforening fra 2011 til 2015, hvor foreningen blev nedlagt og bladet lukket. Her var tekstile produkter, redskaber og teknikker i fokus på forsiderne.


 

SNDS Magazine
Efter at have redesignet magasinet i 2005 har jeg været AD’er og (fra 2010 til og med 2016) ansvarshavende chefredaktør på fagbladet SNDS Magazine (oprindeligt Aviserat), der er udkommet fire gange årligt af Society for News Design Scandinavia siden 1987. Magasinet er informationskanal og inspirationskilde for professionelle inden for nyhedsformidling primært i Norden, men med en rækkevidde, der når hele verden rundt. SNDS Magazine er ikke udkommet i 2017. De sidste elleve årgange af SNDS Magazine kan læses på issuu.com/snds_magazine – bortset fra nr. 1, 2008, der er bortcensureret på grund af forsidebilledet.


 

Logo / Identitet
Fra den lille sjove vignet til logoer for virksomheder, personer og projekter – her er et lille udpluk af mine bomærker og logotyper.

Diverse logoer. Design: Lars Pryds

 


 

Skriftdesign
Bogstaver er noget af det smukkeste – og jeg har også leget med at designe skrifter, enten bare ‘for sjov’ eller til specielle projekter. Min lille samling af display-skrifter sælges i dag fra bl.a. fonts.com og myfonts.com


 

Plakater og postkort
Displaytypografi indgår ofte i den visuelle identitet for udstillinger og andre kultur-events, som fx det årlige københavnske kunst- og forfattertræf “Kvindestemmer“, profilannoncen for Kunstavisen, hvor jeg også har fornøjelsen at være anmelder, samt ikke mindst i plakaterne for mine egne udstillinger. Det er sjovt, når udtryk og design kan mødes – og blive til en helhed, der bare funker.