Jazz, 2010-11

De otte malerier i serien “Jazz” blev skabt til en udstilling i januar-februar 2011 i det svenske Jäger & Jansson Galleri i Lund, hvor temaet for de 12 inviterede kunstnere netop var – jazz. I pressemeddelelsen dengang skrev jeg bl.a.:

“Jeg har lyttet til jazz altid. I starten var det Glenn Miller – men mit afgangsprojekt på Kunsthåndværkerskolen i 1987 var pladecovers, illustrationer og en 3 x 4 m stor koncertplakat for Abdullah Ibrahim, som derefter blev den jazz-musiker jeg har lyttet mest til gennem årene. […] Visuelt har det dog altid været SAXOFONEN, der har stået som ikon for jazzen, og jeg har en gammel drøm om at lære at spille på netop dét instrument – hvis jeg da endelig skulle lære at spille på nogetsomhelst.”

Derfor er der saxofonister på flere af malerierne – men også pålimede entrébilletter og brochurer fra vore besøg på jazz-klubber i fx Venedig og Barcelona. På et enkelt (“Oooh Starlite”) er det såmænd vores yngste datter Nina Maja, der svinger den skinnende saxofon ved en koncert. Derudover indeholder billederne alle en grafisk udgave af ordet “Jazz”, hvor bogstaverne bliver visuelle/musiske elementer.