Dagbog? Eksisterer ikke …

Det er ikke for sjov, min bog hedder “Pages of a Non-Existent Diary”. Jeg FÅR virkelig ikke skrevet den dagbog – på trods af gode hensigter: Det kunne have været fantastisk at kunne dokumentere bogens tilblivelse, sådan trin-for-trin, dag-for-dag. Jeg når kun at tage nogle spredte billeder undervejs – men nu da bogen er i trykken, hos vores gode venner ovre i Svendborg, og vi bare kan vente på at det bliver den 9. august, hvor bogen udkommer, kommer der her lige et par glimt fra slutspurten.


Her sidder for eksempel Lisbeth – mit livs redaktør – og skriver på et af de mindre afsnit i bogen, der supplerer de to store artikler af kunsthistorikerne Lise Seisbøll og Annemette Fogh. Lisbeth har faktisk været med stort set hele vejen – vi mødte hinanden i 1984 og de tidligste værker gengivet i bogen er fra 1983 – og har naturligvis også redigeret Pages … – med sædvanlig entusiasme, men i dette tilfælde med en helt speciel baggrundsforståelse …


Print af bogen er helt nødvendigt, hvis man skal have en fornemmelse af, hvordan flowet er fra start til slut. Forunderligt har det også været at gense de mange mange collager, tegninger og malerier, som jeg selv jo godt har haft en fornemmelse af hvordan hang sammen, men aldrig har gravet mig igennem på én gang. Asger Jorn sagde en gang noget i retning af: “At lave en udstilling er som at lave et helt nyt billede” – og mente vist at alle enkeltbilleder skal forholde sig til hinanden, for at det hænger sammen. Det gælder, sku’ jeg hilse og sige, også for en bog på 160 sider. Næsten som at lave en udstilling.


Det er ganske praktisk at have en stor lejlighed, hvor der er plads til at bygge et interimistisk fotostudie op – og blanke lærreder kan i en håndevending bruges som reflektorskærme. Jeg har selv fotograferet alle værkbillederne i bogen (på nær et par stykker) – dels fordi det er en sjov udfordring, dels fordi denne udgivelse i udpræget grad er selvfinansieret, på trods af utallige fondsansøgninger. Men forhåbentlig kan vi sælge både masser af eksemplarer af bogen OG de lærreder, der efterfølgende er blevet til malerier!

På gensyn til udgivelse og fernisering torsdag den 9. august kl. 17-19
i Galleri Lisse Bruun, Store Kongensgade 99, København K.