Sommerudstilling på Masnedøfortet

Torsdag den 27. juni åbner Sommerudstillingen på Masnedøfortet i Vordingborg. Billedkunstneren Allan Axelsen står for det flotte og stemningsfulde røde maleri (af fruen på en sommerbænk) på plakat og øvrige tryksager. Jeg har, i al beskedenhed, hjulpet med den typografiske opsætning.

Sokmmerudstillingen Masnedøfortet 2013

På udstillingen vises maleri, grafik, skulptur og kunsthåndværk, og i udstillingsperioden afvikles en række koncerter og oplæsnings-events.

I alt 65 (og det er: fem-og-tres) kunstnere kan ses på udstillingen, hvis man medregner det særlige projekt på Fortets førstesal: “Den Bevægede Kuffert”, hvor kunstnere og kunsthåndværkere fra Danmark og Tyskland mødes i et grænseoverskridende kunst-projekt i Fehmarnbelt-Regionen for at arbejde sammen, danne fællesskaber og udstille.

“Projektets titel henviser til begreberne at rejse, at krydse grænser, afsked og ankomst. Kufferten indeholder ting, man tager med sig hjemmefra, noget kan tages ud og noget nyt kommes i. Kuffertens indhold kan give oplysning om personlig, national eller regional identitet og viser modsætninger og sammenfald”, som det hedder på projektets hjemmeside.

“Kufferten” skydes i gang for alvor med en workshop og performance den 9. juli, mens selve Sommerudstillingen erklæres for åben den 27. juni kl. 16.00 ved Birthe Helth, Formand for Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget. Derefter er der kl. 18.00 afsløring af Erik Rasmussens skulptur ved Borgmester Henrik Holmer. Efter afsløringen underholder forfatteren TS Høeg med et “litterasisk soloshow” med udgangspunkt i Erik Rasmussens skulptur.

Velkommen til en festlig dag på Masnedøfortet.
Udstillingen er åben til og med 11. august 2013, tirsdag-søndag kl. 12-17, mandag lukket.
Se mere på sommerudstillingen.dk