Indie Books er åbnet

"Tekstile udtryk" og "Pages of a Non-Existent Diary" er nu på hylderne i Arnold Busck's nyåbnede Indie Books sektion.
“Tekstile udtryk” og “Pages of a Non-Existent Diary” er nu på hylderne i Arnold Busck’s nyåbnede Indie Books sektion. Find dem under kategorien “Faglitteratur – Kultur og samfund” Foto: LP

Vil du sælge din bog hos Arnold Busck? Så skal den i hvert fald ikke have spiralryg. – “Spiralryg er vores hadeprodukt. Det er ekstremt sart og bliver hurtigt grimt”. Så klar var beskeden fra Arnold Busck’s Jeanette Tulinius, der var en af talerne ved åbningen af Indie Books sektionen mandag den 2. september i boghandlerkædens butik i Købmagergade i København. Tulinius, ansat i Arnold Busck i 19 år, gav en lang række bud på, hvordan et bogomslag skal se ud, hvis det skal kunne sælges i butikken. Ingen fintfølende æstetiske overvejelser her, men derimod rent kommercielle bagtanker: Hvad sælger?

Og spiralrygge er, kan vi så forstå, no-go, ganske som sorte og hvide omslag er det – bortset fra, når de er helt oplagte i samspil med bogens indhold. For dét er det vigtigste – at form og indhold matcher. Ikke nogen banebrydende nyhed, måske, men godt at få præciseret fra den anden side af disken.

Grafiker Harvey Macauley holdt et lille indlæg om det samme emne – “Hvordan laver man et omslag, der siger det hele?” Hans pointe var, at det virkelig betyder noget, hvordan et omslag udformes. Eksempelvis har bøger i “Fifty shades of grey”-genren bedre chancer med omslag der antyder snarere end udpensler det erotiske indhold.

Blandt de øvrige talere på listen var Nils Bjervig, der understregede vigtigheden af redigering, Bolette Rud. Pallesen fortalte om processen i en bogudgivelse, Nis Jakob om e-bogen, der aldrig bliver færdig, men altid er i beta-version – og en af NewPub’s stiftere, Karsten Pers, berettede om baggrunden for det åbne netværk og samarbejdet med Arnold Busck.

Indie Books sektionen blev med andre ord åbnet med manér – den nederste ende af stueetagen hos Arnold Busck var stopfyldt i det meste af to timer fra kl. 16. En stor del af de fremmødte masede sig dog frem til disken og skrev deres navn på et klistermærke, så man kunne se, at de var “NewPubbere” – dvs medlemmer af den gruppe af mikroforlag, selvudgivere og indie-forfattere, der foreløbig har indleveret 165 trykte bogtitler og 120 e-bogs-titler til fremstødet hos Arnold Busck.

Projektet kører – indtil videre – de næste 10 uger. Hvis Indie Books skal blive en permanent del af den etablerede boghandel i fremtiden, skal der sælges bøger fra sektionen – så sagt på en anden måde: Gå på indkøb hos Arnold Busck. Og kig efter NewPub-skiltene!

Se mere på www.newpub.dk
og www.arnoldbusck.dk/tema/indiebooks

NewPub's grundlæggere, Kartsne Pers og Abelone Glahn, foran en af reolerne i den nye Indie Books sektion hos Arnold Busck.
NewPub’s grundlæggere, Karsten Pers og Abelone Glahn, foran hylderne i den nye Indie Books sektion hos Arnold Busck. Bemærk “Pages of a…”  lige under Karstens venstre arm. Foto: Lars Pryds