Salonen er klar

Salonen, Østerbogade 222, 2100 Kbh Ø. Lars Pryds er månedens kunstner i september 2016 i Østerbro’s kulturcafé Salonen. Fernisering tirsdag 6. september 2016 kl. 16-18. Foto: Lars Pryds
Mit lyslilla maleri uden titel side om side med “Blomster-Bra”, som vel kan betragtes som mit livs første blomsterbillede. Men faktisk er det blevet til i forlængelse af sidste års udstilling i Galleri Lisse Bruun med titlen “Fund 14-15” – hvor jeg bl.a. udstillede et lærred med to påklæbede røde skindhandsker, fundet på en cykelsti på Østerbro. Her er det en pink bh, der har fundet vej ind i en ny billedmæssig kontekst sammen med en udtjent cykelslange. Og altså blomster.

.
Så er min udstilling “Blidt skrattende helheder” på plads i Salonen, Østerbros Kulturcafé på Østerbrogade. Der er åbent hver dag i hele september, men især håber jeg at I lægger vejen forbi på tirsdag, den 6/9 kl. 16–18, hvor Salonens entusiastiske indehaver Annemette Albrectsen byder på et lille glas. Med andre ord: Fernisering!

I al stilfærdighed, og forhåbentlig uden at forstyrre alt for mange af cafeens trofaste gæster, bankede vi i eftermiddags søm i væggene og fik de i alt 16 billeder op at hænge i fin rytme og sammenhæng. En lille koncentreret ophængning, med både store malerier (to helt nye) samt en halv snes collager på papir, hvoraf de fleste heller ikke har været udstillet tidligere. Med andre ord: Verdenspremiere!

Her er et par billeder fra den endelige disponering – og et enkelt fra turen hen ad Østerbrogade med billederne. Bilen var i Jylland, men faktisk havde det nok under alle omstændigheder været det nemmeste at tage turen på gåben – så langt er der trods alt heller ikke fra nr. 158 til nr. 222.

På gensyn på tirsdag! Se mere her.

.

Salonen, Østerbogade 222, 2100 Kbh Ø. Lars Pryds er månedens kunstner i september 2016 i Østerbro’s kulturcafé Salonen. Fernisering tirsdag 6. september 2016 kl. 16-18. Foto: Lars Pryds
Malerier og collager i Salonen. I hjørnet over trappen min hyldest til Kurt Schwitters – “Unfinished Puzzle”, fra 2015.

.

Salonen, Østerbogade 222, 2100 Kbh Ø. Lars Pryds er månedens kunstner i september 2016 i Østerbro’s kulturcafé Salonen. Fernisering tirsdag 6. september 2016 kl. 16-18. Foto: Lars Pryds
Pause undervejs fra den ene ende af Østerbrogade til den anden – de største malerier på udstilingen blev kørt på vores lille effektive sækkevogn. Fotos: Lars Pryds