Hjem » Blog » Internationalt træf på papir

Internationalt træf på papir

Anna M. Kempes akvareller viser situationer fra hverdagen og mødet mellem mennesker, her”Vor dem Ausgehen”. Foto: Galleri Heike Arndt/PR

Makabre akvareller, raffinerede tuschlaveringer, farvemættede tegninger og opskårne ølbrikker. Der er højt niveau og lidt for enhver på udstillingen “Opdagelser 2017”.

Fra Kunstavisen nr. 9, 2017

Galleri Heike Arndt i Kettinge på Lolland har gennem 30 år etableret sig som et vindue til international kvalitetskunst. Formålet er dels at præsentere udenlandske kunstnere for et dansk publikum, dels at give kunstnerne en mulighed for at bo nogle dage på Lolland og dermed opleve et andet udstillingsmiljø end det, der findes i storbyerne.

I galleriet udstilles primært kunstnere, der har været antaget på en af de to årlige, censurerede udstillinger “Fresh Legs” og “Mini Print” i Heike Arndts søstergalleri i Berlin, der har eksisteret siden 2007. På “Opdagelser 2017” deltager ti kunstnere fra otte lande.

Fokus er arbejder på papir. Ikke mindst tegninger – og ikke som skitser til større værker i andre teknikker, men som værker i egen ret. Et eksempel er Jean Baptiste Monnins (Frankrig) fire blyantsstegninger i stort format af bygningsfacader, eller spanske Raquel Algabas små tegnede teaterstykker. Anna M Kempes (Tyskland) følsomme akvareller viser scener fra et parforhold, og et enkelt oliemaleri på lærred af svenske Amanda Karlsson har sneget sig ind i sammenhængen.

Øl-brikker og læder
I den eksperimenterende afdeling er tyske Albrecht Wilds øl-brikker, skåret op og sat sammen til farverige collager, og ungarske Katalin Kortmans arbejder på og i sort læder. Christina Tzanis (Grækenland) akvareller af børn er på en gang makabre og skrøbelige, mens iranske Elham Rahmatis sorte tuschtegninger har kontrast og nærvær – bl.a. i en fin lille leporello-bog.

Endelig er en række mindre skulpturer af den tyske billedhugger Lutz Hellmuth med til at binde udstillingens mange forskellige udtryk på papir sammen.

Digitale kommentarer
Chloe Grove (GB) breder sig på galleriets førstesal med bl.a. store, farverige blyantstegninger – skabt i en proces, der kan tage op til 10 måneder per billede. Motiverne er storbyens pulserende virkelighed med inspiration i digital æstetik. En serie mindre tegninger med titler som “Twitter Chaingang” og “Apple Atlas” er skarpe, satiriske kommentarer til vores digitale afhængighed af sociale medier og multinationale virksomheder.

“Opdagelser 2017” er en unik chance for at se, hvor nuanceret og forskelligartet, arbejdet med og på papir kan være. Galleri Heike Arndt holder åbent søndage kl. 11–16, men man kan ringe og aftale besøg på andre tidspunkter. Ellers er der – naturligvis – åbent, når flaget er ude.

Opdagelser 2017
Til 15. december
Galleri Heike Arndt
Rågelundevej 9, Kettinge
www.heike-arndt.dk

Christina Tzanis akvareller af gestikulerende børn er uhyggelige og skrøbelige på samme tid. Foto: Galleri Heike Arndt/PR
Chloe Groves store farveblyantstegninger er op til 10 måneder – eller 250 timer effektivt arbejdstid – undervejs. “Lowrise” fra 2016, 144 x 114 cm. Foto: Galleri Heike Arndt/PR
Der er både pågående øjne og kraftig sort-hvid kontrast i Elham Rahmatis tuschtegninger. Foto: Galleri Heike Arndt/PR