Pages of a Non-Existent Diary (dansk)

Pages of a Non-Existent Diary“Lars Pryds har formået at give collageformen sit helt eget præg. Hans billedverden er rig og mangfoldig. Den udfolder sig fra et bredt spektrum af maleriske vinkler – som når en påfugl spreder halefjerene i en vifte af brogede farver og spektakulære mønstre – og altid med en henvisning til lag i virkelighedens verden.”

Annemette Fogh, i “Pages …”

For English text: Click here

Køb bogen på fp3.dk
.

Denne bog har jeg ønsket mig i mange år. Oprindelig – deraf titlen – var den tænkt som den dagbog, jeg aldrig fik skrevet. Jeg ville gerne, men det fungerede ikke rigtigt. Tidligere havde jeg altid en skitseblok i lommen, eller små skæve stykker papir til notater. I de senere år har min Moleskine kalender fungeret som notes- og skitsebog. Men helt regulær dagbog blev det aldrig til – heller ikke da papirversion blev udskiftet med digitalkamera, blogs og tweets.

Men nu er den virkelighed – bogen. En rejse i ord og billeder tilbage i tiden – slet ikke et komplet overblik over 30 års arbejde, men et udvalg jeg er stolt af og glad for at vise frem. Med fine tekster af Lise Seisbøll og Annemette Fogh, der på hver sin måde har gravet sig ind i min billedverden og fundet sammenhænge og pointer jeg ikke en gang selv havde registreret – og sat ord på noget af det, jeg kun fornemmede.

I kortere tekstbidder skriver Lisbeth, som jeg siden 1984 har delt stort set alt, både dørskilt, sorger og glæder og ikke mindst kærligheden til kunst med, om vores måde at rejse og se verden på samt om de idoler og ikoner, hun har set mig kæmpe med gennem årene – fra Marilyn Monroe og Hedy Lamarr til Andy Warhol og Antoni Tápies. Endelig genudgiver vi en lille fin tekst om Katharsis-begrebet, som vores kloge og elskelige kusine Anne, der døde alt for ung et par år senere, skrev til en af mine udstillinger i 1990. Selv bidrager jeg – udover med billederne – med enkelte fortællinger om arbejdet med udvalgte billedserier, der har betydet noget særligt for mig.

I 2001 skrev Astrid Meinild (i bogserien Kunstner & Menneske, som Lisbeth initierede og jeg designede for Århus Kunstforening), at jeg med mine malerier søger at ’sætte spor’ – både på lærredet og i verden som sådan. Jeg tror det meget præcist rammer mine ambitioner som både kunstner, designer og menneske. Jeg kommer nok aldrig til at bygge monumenter, men vil rigtig gerne sætte et aftryk hist og her. Forhåbentlig kan denne bog blive et sådant.

Køb bogen på fp3.dk
.

Det skrev anmelderne:

“Smuk og gennemarbejdet bogudgivelse, der varmt kan anbefales.”
– Lise-Lotte Blom på kunstavisen.dk, januar 2013.

.

“Der er tale om en rigtig god udgivelse, der opsummerer Pryds’ virke. Hans billeder er meget fortællende og præget af høj æstetik. […] Og sidst, men ikke mindst: Man luner sig også ved den stille humor, der også findes i mange af Pryds’ værker”
– Steffen Lange, i Midtjyllands Avis, 8. november 2012.
MidtjyllandsAvisAnmeldelse20121108_stjernerne

.

“Det er en smuk bog. Fuld af dejlige billeder. Og alle tekster på både dansk og engelsk. Lad jer inspirere.”
– Dorthe Baggenæs i Billedpædagogisk Tidsskrift nr. 3, 2012.

.

“Teksterne i bogen […] er små dåseåbnere til kunstnerens værker og univers. […] Disse ikke-eksisterende dagbogsblade er gode at bladre i og viser en mangefacetteret kunstner, der søgende leger med sine materialer, men aldrig uden alvor. Og derfor er disse sider af ikke-dagbogen også læsværdige for andre end kunstneren selv”
– Troels Laursen i North Art Magazine, nr. 138, oktober 2012.

.

Ikke mindst Lisbeth Tolstrups indslag i bogen rummer stor autenticitet, og det er ikke så mærkeligt, da Tolstrup, foruden at være Pryds’ – og min i øvrigt – skribentkollega på Kunstavisen, også er kunstnerens livsledsagerske.”
– Lars Svanholm på Lars S – larssvanholm.blogspot.com

.

Download pressemeddelelse i Word-format
Hent info-ark om Pages… (PDF)
Læs alle blog-indlæg på pryds.com om “Pages of a …”

.

Her er et par eksempler på opslag fra bogen:

“Pages of a Non-Existent Diary – maleri og collage af Lars Pryds”
Udgivelsesdato: 9. august 2012.

160 sider, ca. 145 illustrationer, heraf 139 i farver.
Dansk og engelsk tekst.
Tekster af Lise Seisbøll, Annemette Fogh, Anne Tolstrup, Lisbeth Tolstrup og Lars Pryds.
Redaktion: Lisbeth Tolstrup
Design: Lars Pryds.
Forlaget på Tredje.

Køb bogen på fp3.dk