Hjem » Blog » Kvindestemmer 2019

Kvindestemmer 2019

   Opdateret 24. februar 2023: Forsider fra 2020-2023 tilføjet.

 

Det er for længst blevet en tradition: En lørdag i marts inviterer Folkevirke i samarbejde med Kvinder i Musik, Kvindelige Kunstneres Samfund og Dansk Blindesamfunds Kvinder til KVINDESTEMMER i København. En festlig dag, hvor du kan møde forfattere, musikere og billedkunstnere – alle kvinder, naturligvis – som fortæller om deres arbejde, viser eksempler eller læser op af deres værker.

I år er det 13. gang, Kvindestemmer præsenteres, og da det er tiende gang i træk, jeg har haft fornøjelsen at designe invitation og program, er det vel også efterhånden en tradition. Og for 11. gang er det Lisbeth, der som konferencier introducerer kunstnerne og sørger for at programmet afvikles efter planen!

I år finder arrangementet sted den 9. marts kl. 11.30-16.00 i Hotel Cecil (tidl. Jazzhouse) i Niels Hemmingsensgade. Alle (også mænd) er velkomne – billetter kan købes ved indgangen. Herunder er programmet – og et lille galleri med “mine” ti programforsider. I år har vi desuden produceret en A3-plakat, som i løbet af de næste uger vil blive hængt op på udvalgte steder i København.




Kvindestemmer 2019. Plakat i A3-format (42 x 29,7 cm). Design: Lars Pryds

.

PS for skriftnørder:
Collagerne skabes helt manuelt og analogt, og bearbejdes minimalt i Photoshop efterfølgende. De collage-stumper, teksten bygges op af, har naturligvis hver sin særlige historie. Én dogme-regel for de seneste udgaver af Kvindestemmer-kortene er, at mindst ét bogstav skal være klippet fra et af de tidligere års kort. I år er det K‘et og det hvide E på sort baggrund (begge fra 2010-kortet). Taleboblen over M‘et er i øvrigt også fra dette kort.

Her er en lille liste over, hvor andre af bogstaverne stammer fra:

V+e: fra et advarselsskilt i plast, fundet i den tyske by Sindelfingen sidste år
i: fra et af TEX-antik.dk’s bogmærker
E: fra en amerikansk skriftprøvebog
S: fra forsiden af et SNDS-katalog med prisvindende nyhedsdesign. De oprindelige bogstaver trykte jeg som god, gammeldags kartoffeltryk
M: faktisk et W på hovedet, spraymalet gennem en papskabelon til t-shirts med teksten CREW ved min 40 års fødselsdag
2: fra en tysk jazzplakat, 0 er en sikkerhedsring fra en spraydåse
1: fra plakaten for Sommerudstillingen Masnedøfortet 2018
og endelig er 9-tallet såmænd fra et gammelt logo for Ekstra Bladets side 9-pige.