Hjem » Blog » JP’s nye flagskib om søndagen

JP’s nye flagskib om søndagen

Forsiden af det allerførste nummer af Jyllands-Postens nye store søndagssektion, “Indblik Weekend”. Joachim Ladefoged har fotograferet AGFs cheftræner David Nielsen.

 

“I dag ser avisen ikke helt ud, som den plejer,” indleder Jyllands-Postens chefredaktør Jacob Nybro sin leder i dagens avis med – og det gør han “med en vis stolthed”.

JP’s mange-årige flagskib i den store søndagsudgave, Indblik, er nemlig fusioneret med det noget yngre tillæg Kulturweekend. Det nye barn, Indblik Weekend, udkommer i dag for første gang. Målet er at udgive en “skarpere og mere moderne avis-sektion, der samtidig holder fast ved klassiske dyder som fortælle-glæde og et varieret, rigt sprog”.

Grafisk er Indblik Weekend en videreudvikling af JP Weekend – eller bare W – som udkom i en kortere periode for få år siden. Rubrikker i skriften Publico Banner (elegante Roman og imposante Ultra), al øvrig typografi i snit fra den Guardian Egyptian-skriftfamilie, der er rubrikskrift i andre af avisens sektioner. Begge skriftfamilier er gedigne klassikere fra Commercial Type. Som i W og den rent digitale erhvervsavis FINANS (lanceret 3. september sidste år) erstatter Guardian som brødskrift den efterhånden bedagede Stone Serif, som jeg var med til at indføre i JP tilbage i begyndelsen af nullerne.

Dengang var jeg fastansat på avisen. I denne omgang har jeg haft en lillebitte finger med i spillet – har nemlig udviklet forsidens design i samarbejde med redaktør Peter Rosendal og designer/layouter Stine Vikman, der også har opdateret og finpudset det design, vi tre skabte til JP Weekend i sin tid.

Den første udgave lover godt – der er plads til de gode historier med ord, men sørme også til de store billedfortællinger og leg med illustrationer, typografiske finurligheder og cirkelformede løse citatbokse – se eksemplerne herunder.

Forhåbentlig vil læserne fornemme, at den nye sektion er nemmere at læse – og hvis det (som vi tror) er tilfældet, ikke mindst pga den nye brødtekst, lufter Nybroe i dagens leder muligheden for, at det smitter af på resten af avisen. Lad os da bare håbe det.

 

Rubrik, foto og satsbillede i overlegen harmoni – foto: Joachim Ladefoged, layout: Stine Vikman Jensen.

 

Typografisk illustration – eller støj i skriftbilledet? Layout: Stine Vikman Jensen, grafik af Rina Kjeldgaard.

 

Artikelstart med uncial i Publico Banner Extra Bold, brødtekst i 8,6 pkt Guardian Egyptian Text.