Hjem » Blog » Tanker ved et jobskifte

Tanker ved et jobskifte

Hovedindgangen til HK i Weidekampsgade på Islands Brygge – min arbejdsplads fra 1/11 2019. Foto: Lars Pryds

 

Okay – det er ved at være syv år siden sidst, men nu bliver jeg snart lønmodtager igen.

Jeg har nemlig fået arbejde. Sådan et rigtigt fuldtids, fast et af slagsen, fra 1. november – som Art Director i HK Kommunal. Jeg skal bl.a. designe og ombryde HK Kommunalbladet otte gange årligt og mange andre visuelle kursus-, informations- og kampagnematerialer både til print og web for HK Kommunals henved 50.000 medlemmer. Min arbejdsplads bliver på Islands Brygge, så der er lige noget logistik, der skal falde på plads – men det løser sig. Eksempelvis har jeg – med hjælp fra min gode familie på Lolland – fundet et pendlerværelse på Amager; vi har købt en bil nr. to, og til november kører togene formentlig atter normalt her nede fra Sydhavet.

Jeg kender både HK Kommunal og min nye arbejdsplads ret godt – overtager jobbet fra min gode ven Ann-Britt Broström, som jeg var kollega med på Ingeniøren (2006-2008), og hvis job jeg overtog på Berlingske Nyhedsmagasin i 2009, da hun fik ansættelse i – HK Kommunal. Så det er lidt “history repeats itself” – men jeg har ingen bekymringer ved at følge i AB’s fodspor endnu en gang – måske bortset fra den kendsgerning, at da jeg overtog på Berlingske, gik der fire år, så lukkede de både magasin og stilling ned. Dét håber jeg ikke kommer til at ske på Islands Brygge, men jeg har helt bevidst ikke nævnt det ved nogen af de jobsamtaler, jeg har været til her. Så: Ssssh, sig det ikke til nogen!

Nå. Dét der med at jeg er kendt i huset (her i oktober er jeg faktisk vikar på freelance-basis i mit eget kommende job) har sikkert både været en fordel og en ulempe i forhold til at få jobbet. En fordel, for mig – fordi jeg kender de kolleger, jeg får (og det er både søde og dygtige folk) – og en ulempe, fordi jeg formentlig har skullet præstere ekstra godt, så der ikke ville opstå mistanke om, at man “bare har taget en af vennerne”. Man har forsikret mig om, at jeg blev vurderet helt på linje med de øvrige kandidater – så jeg kan godt være stolt. Dét er jeg.

Til gengæld betyder det, at jeg må sige farvel til en lang række gode kunder og freelance-opgaver – fra Jyllands-Posten, Quarterly Analytics og DL Magasinet (sidstnævnte er sjovt nok en ekstern opgave for HK Kommunal) til en lang række selvudgivere, forfattere og forlag, som jeg har hjulpet de seneste år. TAK til jer for godt samarbejde og gode opgaver – måske vi ses igen senere, i anden sammenhæng.

Noget af det, der forbliver uforandret i fremtiden, er det dér med kunsten. Malerier, collager og udtryksgrafik kan jeg slet ikke lade ligge, og det bliver nok også det eneste, der bliver tid til at holde fast i med en fuld arbejdsuge i HK. Det vil sige: I vil fortsat kunne se mine værker på udstillinger rundt omkring. Så helt afhængigt af dagsformen vil der til stadighed blive produceret både collager og malerier i det Pryds’ske atelier – enten fra Amager eller fra Sakskøbing.

 

På vej på arbejde i et glashus. Mit kontor – som jeg kommer til at dele med tre forrygende gode kolleger – er dét på tredje sal, lige til højre for mit venstre øre. Foto: Lars Pryds