Hjem » Blog » Et maleri bliver til

Et maleri bliver til

.

“Hvor længe er du om at male et maleri?” bliver jeg – og sikkert alle andre malere – ofte spurgt. Jeg plejer at svare, at det tager omkring 40 år, så længe er det siden jeg begyndte at lave billeder. Men det er jo i virkeligheden et umuligt spørgsmål, for det er umuligt at måle. Heldigvis.

Ikke nær så tit (og dét kan undre, for det er da meget mere interessant)  bliver jeg spurgt, hvordan jeg maler mine billeder. Det er jo en ny måde for hvert billede, så det er næsten lige så svært at svare på. Men også kun næsten – for der indgår jo både processer, der er uforklarlige, og så nogle, der er helt håndgribelige.

I denne lille film kan man se nogle (ganske få) af de mange trin, der blev taget under tilblivelsen af maleriet “Hedy et la Petite Fille de la Mer”, som i øjeblikket og til og med 30. oktober 2021 kan ses i PAKHUSgalleriet i Nykøbing Sjælland, på Kunstnersammenslutningen Det blå Tårns udstilling “Højvande”.

.

Fra udstillingen “Højvande” med Kunstnersammenslutningen Det blå Tårn, PAKHUSgalleriet Nykøbing Sj. 9-30 oktober 2021. Marmorskulpturer af Lisbeth Krag Olsen foran mine malerier og collager. “Hedy et la Petite Fille de la Mer” hænger i midten på væggen til venstre. Foto: Lars Pryds